vaandel

Gastenboek

Gastenboek tekenenfioretti15

Nr. 27 Naam: Mark Goris
Datum/Tijd: 1 juli 2007 om 12.14 Bericht


Vandaag heb ik uw website over franciscaanse spiritualiteit ontdekt. Langs deze weg een woord van dank! Bijzonder goede en boeiende website, informatief! Heel hartelijk dank hiervoor.

Met vriendelijke groeten,
Mark Goris (België)

Nr. 26 Naam: Cees Kievit
Datum/Tijd: 16 mei 2007 om 7.37 Bericht

Bij mijn speurtocht naar Franciscus kwam ik op deze site terecht en wil je graag de complimenten geven over de inhoud, dit heeft mij veel geholpen.
Met vriendelijke groet,

Cees Kievit

Nr. 25 Naam: An Tolboom
Datum/Tijd: 12 maart 2007 om 22.35 Bericht

Dag Hans,
Wat fijn om deze boodschap van Hélène Nolthenius te lezen. Bedankt dat je deze geplaatst hebt. Dit geeft vrede en vreugde!
Vrede en alle goeds,

An Tolboom

Nr. 24 Naam: Marlies Bruggemans
Datum/Tijd: 3 december 2006 om 0.31 Bericht


Ik heb minstens zo genoten van uw recensie van het Franciscusverbond als van het boek zelf, zij het dat dat laatste behoorlijk wat meer leesuurtjes heeft betekend.
Een beetje fictie en wat realiteit/historisch juiste feiten maken een verhaal wel compleet, terwijl alleen  gortdroge historische feiten aan weinig mensen besteed  zijn (in ieder geval niet aan mij als ik voor mijn plezier zit te lezen).
Met veel genoegen en een ietsepietsie kennis van het leven en werken van Franciscus heb ik genoemd boek gelezen. Wellicht komen mensen er door dit boek toe zich eens verder af te vragen wie die kleine arme wel was.
En moge de minister generaal ook lol hebben aan dit verhaal, dan wel er bezwaar tegen aantekenen. Als hij dat laatste doet en er daardoor extra inkomen komt (mits hij zo slim is eerst de door u aanbevolen aandelen te kopen), dan hoop ik dat hij die pecunia zal storten in een fonds voor de kansarmen.
Volgens mij past dat goed in de geest van Franciscus...

Rest mij  nu niet anders dan u Vrede en Alle Goeds te wensen,
en een groet van Marlies Bruggemans

Nr. 23 Naam: Ine Verhoeven
Datum/Tijd: 21 augustus 2006 om 19.04 Bericht


Het karakter van je website is een verademing in deze barre tijden die de hele wereld beangstigen en ontmoedigen.
Vrede & Alle Goeds,

Ine Verhoeven

Nr. 22 Naam: Rob Willemsen
Datum/Tijd: 17 december 2005 om 10.29 Bericht


Het zoveelste compliment voor je site. Prima, informatief maar zeker ook inspirerend. Met regelmaat klik ik er even langs. Stukje lezen en een stukje laten indalen.
Vandaag schreef ik een mailtje waarin ik inspiratie / woorden vond bij het verhaal van Clara, Franciscus en de klaproos. Dat maakte het schrijven wat makkelijker. Dank voor het werk dat je voor ons verzet.

Vrede en alle goeds,

Rob Willemsen

Nr. 21 Naam: Rob Swart
Datum/Tijd:
4 augustus 2005 om 11.11 Bericht


In deze hectische tijden waarin wij allen lijken te worden voortgestuwd in de vaart der volkeren; in een wereld waar geen tijd meer is voor bezinning, mededogen, menslievendheid of spiritualiteit, is het een verademing deze site te vinden waarin bewezen wordt dat er nog mensen zijn die zich durven onderscheiden.

Nr. 20 Naam: Evelien Voordouw
Datum/Tijd:
2 juli 2005 om 16.12 Bericht


Deze site over Francesco is erg boeiend. Ik ben juf op een vrije school en daar vertellen wij aan de tweede klas (groep 4) door het jaar heen het verhaal van Franciscus van Assisi. De kinderen krijgen aan het eind van het jaar een spreuk met tekening over Francesco en met die reden ben ik op zoek gegaan. Complimenten voor de site. Kent u het boek: Francesco van Jean Dulieu? Erg de moeite waard!

vriendelijke groeten, Evelien

Nr. 19 Naam: Mattie Jeukens
Datum/tijd
11 november om 22.38 Bericht


Hoi Hans, even laten weten dat ik naar Maastricht ben verhuisd en
daar mijn internet zojuist heb opgestart en ik ben toen meteen naar jouw
pagina gegaan om die bij mijn favorieten te zetten, want jouw pagina is
bijzonder. Heel erg mooi.

Veel groeten Mattie

Nr. 18 Naam: Ine Verhoeven
Datum/tijd 8 september 2004 om 15.14 Bericht


De website van de FLO is verrassend. Ik geniet ervan. Moge je artistieke en technische inzet beloond zijn met de vreugde van de mensen die surfen langs de franciscaanse digitale wegen. Beste Hans, ik wil je bedanken. Ook minister Sybil, die haar hart heeft verpand aan deze website, dank ik. Dankzij haar zorg komt er veel moois en goeds tot stand binnen de gelederen der flo. Met hartelijke groet. Ine Verhoeven

Nr. 17 Naam: Piet de Wild
Datum/tijd 31 oktober 2003 om 15.21 Bericht


Beste Hans

Geweldig, die "rijke" overvloed van gegevens die jij zo keurig verzameld en "gebundeld" hebt. Deze site zal ik een ieder aanbevelen, zoals ik een ieder HET LEVEN - HET DOEN en HET LATEN- van Franciscus kan aanbevelen.
 
De Heer geve je Vrede
Piet

Nr. 16 Naam: Lisette de Brouwer
Datum/tijd 25 mei 2003 om 12.48 Bericht


Ik moest een verslag maken over Clara en de orde van de clarissen. Er staat veel info in de tekst maar ik begreep er niet veel van, misschien is het wat handiger om wat makkelijker tekst neer te zetten.

Beste Lisette,
Op deze site is heel wat informatie over Clara en de clarissen te vinden. De startpagina probeert in enkele trekken een portret van Clara te schetsen. De een is daar blij mee; de ander niet. Om jou (en anderen) te gerieven heb ik zojuist een paar links op de startpagina gezet om mee verder te komen. Ook kan de mogelijkheid om op de site te zoeken worden gebruikt.
Tenslotte kan via de links-pagina nadere informatie over Clara en de clarissen worden gezocht.

Vrede en alle goeds,
Hans Sevenhoven


Bedankt dat u een brief terug stuurde. Ik snapte er eerst niet zoveel vannaar nu toch wel. Ik heb toch nog een 8.3 gekregen voor mijn verslag.
Bedankt, Lisette (28-05, 8.56 u).

Nr. 15 Naam: Jaap van der Does
Datum/tijd 17 februari 2003 om 19.14 Bericht


Beste H. Sevenhoven,

Hartelijk bedankt voor uw mooie site die zo rijk is aan informatie.
Wat me wel een beetje verbaast is uw korte recensie van het boek "De Mystiek van Franciscus" van Van Munster, zeker in vergelijking met uw beschouwing over Stufkens' boek. En als we er toch kort over moeten zijn zou ik er het volgende van zeggen:
"De katholieke filosoof Van Munster geeft uitvoerige citaten uit de geschriften van Franciscus en zijn eerste biografen en voegt daar zijn heldere beschouwingen aan toe. De auteur wil de oorspronkelijke Franciscus verstaan zonder hem aan te passen aan onze tijd. Een belangrijk doel lijkt daarbij te zijn: duidelijk maken dat Franciscus door en door katholiek is. Bij voorbeeld: ondanks de verschrikkingen van de inquisitie wordt Franciscus vriend van paus Innocentius III genoemd (geen kwaad woord ook, over deze paus), en het Zonnelied zou vooral geschreven zijn als reactie op de (nog steeds?) ketterse leer van de Katharen. Fraaie bespiegelingen over verzoening en boetedoening."

Hartelijke groeten,
--Jaap van der Does

Beste Jaap,

Mijn recensie van Stufkens' boek verscheen oorspronkelijk in het Franciscaans Maandblad. Vandaar de lengte.
Het boek van Van Munster kondigde ik onmiddellijk bij verschijnen aan. Mij is nog geen recensie van dat boek gevraagd en ik ben er eigener beweging nog niet toe gekomen.

Hans Sevenhoven


Nr. 14 Naam: Godelieve
Datum/tijd
10 oktober 2002 om 20.10 Bericht


Hè, hè! Eindelijk een site die me info geeft over Franciscus die ik nodig had voor ons parochieblad. Al een tijdje op zoek naar zoiets. Jammer dat ik niet altijd de sites kan vinden waarin wat meer wordt verteld over personen uit de bijbel op een manier die duidelijk maar ook leerzaam is.

Bedankt

Nr. 13 Naam: Frank de Neve
Datum/tijd
2 juli 2002 om 18.35 Bericht


Had ik maar zelf een computer dan kon ik jullie site "onderste boven keren". Dit ziet er zo leuk uit, is zo knap en lijkt mij een deugddoend instrument om de geest van Franciscus in ons diepste levendig te houden en ons leven een beetje te kunnen leven naar zijn geest. Er leeft precies veel in Nl. rond Franciscus. Fijn zo, en houden zo! 'k Heb jullie webadres in elk geval genoteerd; dus graag tot nog eens!

Frank De Neve

Nr. 12 Naam: Thom van Os
Datum/tijd
23 april 2002 om 00.10 Bericht


Beste Hans,

Ondanks dat ik nog maar kort heb rondgekeken op de site, wil ik je nu alvast danken voor de inspirerende woorden en tekeningen die je hier verzameld hebt.
Ik zal zeker vaak terugkomen om mij te laten inspireren en me verder te verdiepen in Franciscaans Leven.

Vrede & alle goeds,
Thom van Os

Nr. 11 Naam: Jan van der Wal
Datum/tijd
15 april 2002 om 23.16 Bericht


Dag "broeder",
Wat een prachtige Franciscussite!
Ik heb er al heel wat op gegrasduind.
Het ziet er er allemaal mooi en volledig uit.
Prachtig voor jongeren die een werkstuk over Franciscus willen maken.
Een link meer dan waard!

Ik ben Jan van der Wal en heb meegewerkt aan het Franciscaans geïnspireerde project 'Aarden in Geloof' van Tini Brugge. Nu ben ik pastoor van de Sint Franciscusparochie in Bolsward. Meer dan zeven eeuwen lang een Franciscaans bolwerk. Al ben ik wereldheer, ik probeer met mijn collega's en onze parochianen de Franciscaanse sfeer vast te houden.
We werken aan een parochiesite met Franciscaanse elementen. Zo ben ik nu bezig met het beschrijven van de Franciscaanse geschiedenis van onze stad. Ook de Franciskaanse kunstwerken krijgen een plaatsje. Misschien ook een linkje waard?

Pax et Bonum
Jan Romkes

Nr. 10 Naam: Ann Vansteenkiste
Datum/tijd
27 maart 2002 om 15.17 Bericht


Hartelijk dank voor uw mooie site en prachtige woorden omtrent Franciscus en het Zonnelied.  Ik heb er dingen uit gebruikt om door te geven aan de kinderen aan wie ik catechese geef in voorbereiding van hun vormsel.

Ann Vansteenkiste

Nr. 9 Naam: Paul Nanninga Email: p.nanninga@tiscali.nl
Datum/tijd
8 januari 2002 om 0.29 Bericht


Beste Hans,

Van harte alle goeds voor het nieuwe jaar, alles wat wenselijk is voor jou en zij die je liefhebben.
Ik was het adres kwijt en heb eerst een poging ondernomen om via broeder Felix uit Hoorn (Dirk Bakker) dit aan de weet te komen. Dirk werkt niet met computers maar gelukkig had ik m'n trouwe, lieve Henk v.d. Zee, die het wel wist en zo je ziet: het staat weer bovenaan m'n favorieten.

Alle goeds,
Paul Nanninga, Hoogkarspel.

Nr. 8 Naam: Paul Nanninga Email: p.nanninga@tiscali.nl
Datum/tijd
22 november 2001 om 0.39 Bericht


Beste Hans,

Hoe beter dan te beginnen met 'Vrede en Alle Goeds'.
Zaterdag jl ontmoet in Utrecht en vol enthousiasme Henk van der Zee OFM hierover meerdere mailtjes laten toekomen.
Hij wist me dit te vertellen; als je alles, ja werkelijk alles in een keer wilt kunnen bezoeken moet je de website van Hans bezoeken. ('t Kost wel wat aan telefoonkosten, maar alle waar heeft zijn prijs). Hans, Proficiat met deze site en ik zal deze weer op mijn manier doorgeven aan mijn 'relaties'.

Met veel hartelijke groeten,
Paul Nanninga, met een broederlijke groet.

Nr. 7 Naam: Mattie Jeukens Email: minderbroeders.brussel@skynet.be
Datum/tijd
21 november 2001 om 22.57 Bericht


Hoi Hans,

Jouw site is nu in Brussel bekend.
Met veel plezier en bewondering heb ik gekeken.
Hij is echt mooi. 
Trouwens, ik wil je nog bedanken voor het toesturen van de post.
Het is aangekomen.
Mattie

Nr. 6 Naam: Frans Wijenberg Email: fwijenberg@hetnet.nl
Datum/tijd
18 november 2001 om 22.49 Bericht


Hans,
met interesse je pagina gelezen. Proficiat.
Bij onze volgende ontmoeting in Wolvega eind Januari spreken we erover.

Frans Wijenberg

Nr. 5 Naam: H.H.M. vd Zee Email: h.vd.zee@keyaccess.nl
Datum/tijd
16 november 2001 om 14.47 Bericht


Hans, zojuist heb ik een blik geworpen in de site die jij hebt samengesteld. Maar volgens mij heb ik wel een vrachtwagen blikken nodig. Te gek.
Het is heel goed om alles zo bij elkaar te hebben.
Bedankt en het ga je goed

Henk van der Zee

Nr. 4 Naam: Sybil van der Maat Email: s.vdmaatrooy@wanadoo.nl
Datum/tijd
7 november 2001 om 18.48 Bericht


Dag Hans, 
ik las in Mediant over de nieuwe website en heb hem nu geopend. Hij is erg mooi geworden. Ik hoop, dat vele zusters en broeders zich gastvrij zullen laten uitnodigen om deze site te bekijken.
Vrede en alle goeds

Sybil

Nr. 3 Naam: Gerard van Egmond Email: gerard.van.egmond@nlgateway.net
Datum/tijd
2 november 2001 om 22.48 Bericht


Dag Hans
In Mediant lees ik vandaag over jouw website. En vanavond heb ik deze opgeroepen. Mijn complimenten! Ik vind het heel mooi en zeer duidelijk. Wat een geweldige hoeveelheid informatie en zovele verwijzingen. Gefeliciteerd!
Heb je ook de volgende website: http://www.cruzblanca.org met plaatjes over Franciscus en verwijzingen naar vele andere bronnen met plaatjes (cliparts heet dat geloof ik; maar bijna zeker heb je die wel, maar heb ik hem nog niet bij je ontdekt). Ik weet niet meer hoe ik er aan ben gekomen.

Hartelijke groeten,
je medebroeder Gerard van Egmond

Nr. 2 Naam: Thomas P. Osborne Email: thomas.osborne@ci.culture.lu
Datum/tijd
18 oktober 2001 om 17.14 Bericht


Thanks very much for your quick response on my request for the Dutch translation of the prayer "Lord, make me an instrument of your peace", attributed to Francis of Assisi. The request I received from Pax Christi - Luxembourg to provide them with this prayer in six different languages has given me the opportunity to discover your web site!
With my best wishes for you and your work,

Thomas P. Osborne

Nr. 1 Naam: Leo van Vegchel Email: lion-art@planet.nl
Datum/tijd
18 oktober 2001 om 16.50 Bericht


Beste Hans,
Met veel genoegen denk ik aan terug aan de woensdagavonden, die jij hier in de Catharinakerk te Eindhoven hebt verzorgd. Ik was onder de indruk van je manier van presenteren en diep geroerd door de verzamelde teksten die je bracht. In de zoektocht, die mij vergund is in dit leven is het prettig af en toe een duidelijk licht te laten schijnen op mijn innerlijk kompas. Ik zie ernaar uit elkaar weer te zien op 30 oktober.

Leo van Vegchel top

logo


Klik om een email te versturen,
20.12.09

top